Python kezdőknek

Python kezdőknek

Miből tanuljunk Python-t II. - Internetes oldalak

2016. február 20. - sire

Hát igen az internet. Ma már ha valamit nem tudunk, akkor a legegyszerűbb megoldás az interneten keresni az információt. Bár több olyan oldalt találtam, ahol komplett anyag található, sőt le is töltöttem, hogy offline is használni tudjam, valahogy mégsem tudtam ezekből tanulni. Inkább csak magyar nyelvűeket. Angol nyelvűeket is találtam de azok egyelőre hanyagolom. Ezeket találtam:

1. http://people.ubuntu.com/~kelemeng/.ufp3/index.html

2. http://nyelvek.inf.elte.hu/leirasok/Python/index.php?chapter=3

3. http://django.arek.uni-obuda.hu/python3-doc/html/tutorial/index.html

4. http://wiki.ubuntu.hu/index.php/Python_kezd%C5%91knek_kurzus

5. http://blog.molnardenes.hu/python-programozas-kezdoknek/

Ez már a bőség zavara. Kb. mindegyik ugyarról szól. Ezeket az oldalakat pl: scrapbook firefox kiegészítővel le lehet tölteni így internet nélkül is elérhetők. Igazából nem sokat foglalkoztam velük. Mivel már a e-könyvekkel se haladok eléggé.

6. Még egy oldalt megemlítenék. Ez a Codeacademy pythonos oldala (https://www.codecademy.com/learn/python) ezt is elkezdtem. Kezdőként elég hasznos, mert gyakorlásra kényszerít. 15%-nál járok. Ami akár negatívum is lehet, hogy szerintem gyerekeknek készült, akik most találkoznak először programozással. Legalábbis a stílusa alapján erre következtetek. De mondjuk ez nem baj.

Nem írtam még a python saját oldaláról (https://www.python.org). Igazság szerint azért, mert még nem használom. Nem is az angol miatt, hanem mert még csak kezdő vagyok.

 

Következő témám a netes videók lesznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://python3tutorial.blog.hu/api/trackback/id/tr178397806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása